Inte så kul laga mat just nu

Renoveringsobjekt kallade jag stugan när jag startade bloggen, och det är ju som alla vet en eufemism för ”fallfärdigt ruckel”. Eller, kanske inte riktigt så illa, men mycket att göra på den är det. Isoleringen har jag skrivit om och den måste definitivt fixas, men kommer att få vänta ett tag (det kommer att kräva en del grävande runt huset, vilket inte är det lättaste just nu). Just nu är det faktiskt i första hand köket som jag vill fixa till. I normala fall tycker jag ju faktiskt om att laga mat, men köket… Ja kanske är det inte riktigt SÅ illa, men slitet är det. Senast det renoverades måste ha varit för sisådär 30 år sedan. Köksluckorna har rikligt med patina om man säger så. För rikligt, och inte är det patina heller…

RIKTIGT så här illa är mitt kök inte.
RIKTIGT så här illa är mitt kök inte.

Mat är viktigare än pengar!

Rent ekonomiskt vore det kanske bäst att först och främst lägga pengar på att fixa uppvärmning och isolering, men trivselmässigt så kommer, faktiskt, köket först. Om det betyder att det blir lite dyrare att värma stugan i vinter, so be it! Trivs jag inte i köket lagar jag sämre mat, och äter jag sämre mår jag inte så bra som jag skulle kunna.

Allting behöver dock inte fixas. Spisen må vara gammal, men är en rejäl sak och ser inte vidare sliten ut heller, och kylskåpet är ganska nytt. Vad jag främst är ute efter är nya köksluckor och köksbänkar. Speciellt en köksbänk för hujedamej, den ser inte fin ut. Sliten och missfärgad köksbänk i trä som helt uppenbart en gång i tiden sett väldigt bra ut. Men den har sett sina bästa dagar om man säger så.Jag har hört lite med Mälarkök om vad ny köksbänk och nya köksluckor skulle kunna tänkas kosta och priset verkar överkomligt, men jag ska fundera lite till på vad det är exakt jag vill ha.