Vem är Adam?

Vi kan börja med att konstatera att jag är singel så jag är inte gift med eller ihop med någon som heter Eva. Som kanske framgår så är det något av en nackdel med att heta Adam att många tycker det vore kul om man var ihop med en tjej som heter Eva.

Jag föddes i Stockholm i mitten på 1970-talet och hade väl en helt okej uppväxt. Föräldrar med sommarstuga på landet, inga ekonomiska problem och inga problem i skolan heller. Tråkigt att skriva om, men bättre än en uppväxt kantad av problem och misär – som skulle vara intressantare att skriva om.

Klart man hänger med

Min utbildning fick jag på KTH (Kungliga Tekniska Högskolan, om ni inte visste), och jag hade inga problem med att få jobb som utvecklare (eller vi sa väl programmerare på den tiden. Skillnaden är kanske inte helt klar). Jag har sedan examen alltid haft bra koll på utvecklingen så mina kunskaper har hållit relevanta och därmed aldrig haft problem att få jobb. Kraschen efter IT-bubblan var dock lite osäker, det måste jag erkänna.

Det här med att skriva och (minimalt) med designkunskaper är självlärt, och är väl egentligen inte mitt huvudjobb, men jag hoppar in på de arbetsuppgifterna när situationen så kräver. Det här med att ha en viss förståelse för design är bra för en utvecklare; jag förstår hur designers tänker vilket gör det lättare att omvandla deras arbete till en färdig produkt.

Stanna världen, jag vill av!

För några år sedan började jag känna att det blev lite mycket. Inte bara med jobbet, utan det kändes också som storstadspulsen började bli lite väl snabb. Det är möjligt att jag börjar bli gammal. Jag började då mer och mer tänka på hur jag skulle kunna slå av på takten lite, och gradvis växte tanken på ett hus på landet fram. Något som nu blivit verklighet.

Övrigt om mig är att jag är rätt bra på att laga mat. Jag har levt som singel större delen av mitt liv, och efter ett tag tröttnar man på pizzor, Gorbys och liknande. Faktiskt så upptäckte jag att jag tycker det är roligt att laga matt. Att jag både kan och vill laga mat brukar förvåna folk när jag berättar det; de ser mig väl mer som urtypen för någon som inte har så bra ordning hemma och lägger ner minsta möjliga ansträngning på städning, matlagning och så vidare, men icke!

Det finns naturligtvis fler sidor av min person, men de kommer nog att komma fram i bloggen efter hand. Adam out!